KAAS

Van oudsher wordt in heel Europa al sinds mensenheugenis kaas gemaakt. De bakermat hiervoor is gelegd door boeren, maar ook monniken waren bedreven kaasmakers. Naarmate de mens zich meer ging verplaatsen is de kennis van het kaasmaken verder verspreid over Europa. De diverse soorten buitenlandse kaas worden onderverdeeld in verschillende groepen, we kennen witte korstkazen, rode korstkazen, blauwader kazen, 

kaas uit geiten en/of schapenmelk en harde/half harde kazen.

De beroemdste soorten per land:

  • Frankrijk: Brie de Meaux, Roquefort, Crottin de Chavignol, Camembert de Normandie, Bleu d’Auvergen, Cantal, Chaource, Comte, Epoisse, Munster, Vacherin,   Pot lÉveque, Livarot, Selle sur Cher en Valencay.

  • Italië: Gorgonzola, Parmasan Reggiano, Mozzarella di Bufala, Fontina Oasta,     Testun al Barolo, Pecorino, Provolone, Ricotta, Scamorza, Taleggio.

  • Spanje: Manchego, Monte Enebro, Cabrales, Valdeon, La Serena, Mahon.

  • Engeland: Farm House Cheddar, Blue Stilton, Shropshire Blue, Stinking Bishop.

  • Zwitserland: Emmentaler, Gruyere, Etivaz, Tete de Moine, Appenzeller, Sbrinz, Vacherin Mont d’Or.

  • België: Chimay, Maredsous, Bouquet de Moine, Herve, Merlijn, Passendale, Grevenbroecker, Wijnendale , Bernardus.​

Naast een ruim assortiment buitenlandse kazen zijn wij ook trotse leverancier van een aantal Hollandse kazen zoals: Stompetoren, Boer Slob, Karakter, Buurvrouw Marijke.


Onze leverancier levert uitsluitend aan speciaalzaken zodat de kwaliteit ten alle tijden gegarandeerd blijft!

 

©2020 door Van den Bergh delicatessen.